دستگاه تزریق فوم به ساندویچ پانل با توجه به نوع فوم عایق، ساز و کار و انواع مختلفی دارد. به طور کلی این دستگاه از منبع مواد، مخلوط ننده، پمپ، سیستم تزریق، سیستم کنترل، بخاریهای مادون قرمز یا دمنده های هوای گرم، دریچه کاهش فشار و خنککننده ساخته شده است.
دستگاه ساخت و تزریق فوم به ساندویچ پانل یک ماشین صنعتی تخصصی است؛ بنابراین اهمیت آن در تولید پانلهای باکیفیت بالا، عملکرد حرارتی و صوتی بهتر، سازگاری با مواد مختلف، سرعت و اقتصادیبودن تولید است. برای مشاوره بیشتر میتوانید با آریا پانل ارتباط بگیرید.
معرفی دستگاه های تزریق فوم به ساندویچ پانل
دستگاهی که هسته مرکزی ساندویچ پانل را وارد لایههای خارجی کرده و آنها را به هم متصل میکند، دستگاه تزریق فوم به ساندویچ پانل است. این دستگاه متشکل از اجزای مختلفی است که در جدول زیر بررسی شدهاند:
اجزا دستگاه تزریق فوم | توضیحات |
میکسر فوم (Foam Mixer) | ترکیب و مخلوطکردن مواد فوم |
سیستم انتقال مواد (Material Handling System) | انتقال مواد فوم از مخازن ذخیره به میکسر |
سیستم کنترل دما و حرارت (Heating and Temperature Control System) | گرمکردن مواد فوم |
سیستم کنترل فشار (Pressure Control System) | تنظیم فشار تزریق |
سیستم پخت (Curing System) | تسریع فرایند پخت و جامد شدن مواد با بخاریهای مادونقرمز یا دمندههای هوای گرم |
عایقبندی و پوشش (Insulation and Enclosure) | عایقبندی و پوشش دستگاه |
ویژگیهای تمیزکردن و نگهداری (Cleaning and Maintenance Features) | تسهیل تمیزکردن و نگهداری |
ثبت و نظارت بر داده (Data Logging and Monitoring) | ثبت و نظارت بر دادههای فرایند |
توجه به این نکته ضروری است که اجزای خاص و پیکربندی آنها ممکن است بسته به سازنده، نوع فوم (پلیاورتان، پلیاستایرن، فنولیک و…) و قابلیتهای تولید دستگاه، متفاوت باشد.
آشنایی با دستگاه های تزریق فوم
برای ساخت پانل ساندویچی باید جنس عایق را با توجه به نیاز سازه، انتخاب کرد. هر پلیمری که بهعنوان عایق استفاده میشود، دستگاه تزریق خاص خودش را دارد. مکانیسم میزان فشار دستگاه با توجه به جنس فوم مختلف است؛ بنابراین 2 نوع دستگاه تزریق فوم داریم:
- دستگاه تزریق کم فشار فوم: این دستگاهها با یک تزریقکننده با فشار کم در محدوده 1 تا 20 بار فوم را به پانل وارد میکنند. تزریقکننده، کمپرسور هوا و مخازن مخصوص برای مخلوطکردن و نگهداری مواد اجزای دستگاه تزریق کم فشار فوم هستند.
- دستگاه تزریق پر فشار فوم: این دستگاهها با یک سیستم تزریق پر فشار معمولاً بالاتر از 20 بار فوم را به پانل وارد می کنند. پمپ پر فشار، تانکهای انتقال و مخازن مخصوص برای مخلوط کردن و نگهداری مواد، اجزای سازنده دستگاه تزریق پر فشار فوم هستند.
معرفی انواع دستگاه تزریق فوم
در ادامه به معرفی دستگاه تزریق انواع فوم به ساندویچ پانل میپردازیم:
1- دستگاه تزریق فوم پلییورتان (Polyurethane Injection Machine)
ماده اولیه اصلی پلیاورتان که PUR یا PIR است، با استفاده از این دستگاه به پانل تزریق میشود. معمولاً از نوع دستگاه تزریق کم فشار فوم ساندویچ پانل هستند.
اجزای این دستگاه شامل دیکویلرها، ماشینهای رولفرمینگ، دستگاههای Corona، پرایمرهای PIR، کورههای پیشگرمایش، ماشینهای تزریق فوم، لمینتهای دوبل تسمه، سیستمهای گرمایش، سیستمهای برش، سیستمهای خنککننده، سیستمهای انباشتگی و سیستمهای بستهبندی است. از این دستگاه می توان در ساخت ساندویچ پانل دیواری و ساندویچ پانل پلی یورتان استفاده نمود.
همین حالا برای سازه خودتان بهترین پوشش سقف و دیوار را سفارش دهید.
2- دستگاه تزریق فوم پلیاستایرن (Polystyrene Injection Machine)
برای تزریق فوم پلیاستایرن (EPS) از این دستگاه استفاده میشود. سیلوهای نگهدارنده EPS، خطوط تزریق، سیستمهای پیشگرمایش EPS و کنترل دما و فشار اجزای سازنده دستگاه هستند.
مکانیسم این دستگاه تزریق پر فشار فوم است که با استفاده از پیستونها و سیلندرهای هیدرولیک مواد وارد پانلها میشوند. پس از تزریق، با استفاده از مدارهای خنککننده و فنها، دمای فوم کاهش مییابد. از این دستگاه در ساخت انواع ساندویچ پانل سقفی و ساندویچ پانل پلی استایرن می توان استفاده نود.
3- دستگاه تزریق فوم فنولیک (Phenolic Injection Machine)
فوم فنولیک با استفاده از سیلندر، پیستون و سیستم هیدرولیک وارد پانل ساندویچی میشود. دستگاه تزریق فوم فنولیک، با فشار بالا مواد را وارد پانل میکند.
مواد فوم فنولیک با کاتالیزورها و مواد شیمیایی افزودنی به ترتیب وارد مخازن سیلندر دستگاه شده و سیستم هیدرولیک با فشار بالا مواد را با سیلندر و پیستون به قالب تزریق میکند. این فرایند منجر به تولید یک فوم سلولی با ساختار پلیمری منظم خواهد شد.
مزایای استفاده از دستگاه ها
- افزایش سرعت تولید: استفاده از این دستگاه باعث افزایش سرعت تولید ساندویچ پانل می شود.
- کاهش ضایعات: تزریق دقیق فوم به داخل هسته ساندویچ پانل، ضایعات را به حداقل میرساند.
- بهبود کیفیت ساندویچ پانل: استفاده از این دستگاه، کیفیت ساندویچ پانلها را از نظر عایق بندی حرارتی و صوتی، دوام و استحکام ساندویچ پانل افزایش میدهد.
- کاهش هزینهها: استفاده از این دستگاه میتواند هزینههای تولید ساندویچ پانل را به دلیل کاهش ضایعات و افزایش سرعت تولید، کاهش دهد.
در مدلهای جدید شاهد بهکارگیری سیستمهای کنترل دقیقتری هستیم. سیستمهایی که به اپراتورها این امکان را میدهد تا فرایند تزریق فوم بادقت بیشتری انجام شود. این امر منجر به تولید ساندویچ پانلهایی باکیفیتتر و یکنواختتر میشود.
در بسیاری از دستگاهها نیز، از رباتها برای تزریق فوم به داخل هسته ساندویچ پانل استفاده میشود. بهکارگیری رباتها، سرعت و دقت فرایند تزریق را افزایش میدهد.
برای کاهش ضایعات و صرفه جویی در هزینهها، در دستگاه تزریق فوم به ساندویچ پانل از سیستمهای بازیافت فوم استفاده میکنند. این سیستم ضایعات فوم تزریق شده را جمع آوری کرده و دوباره به فرایند تزریق فوم باز میگرداند.
طراحی فومهای پیچیدهتر با اشکال مخصوص، به وسیله فناوری چاپ سه بعدی نیز امکان پذیر است. همچنین، شاهد حضور هوش مصنوعی در صنعت ساخت این نوع دستگاه هستیم که در راستای بهینه سازی فرایند تزریق فوم استفاده میشوند.
سؤالات متداول
1- دستگاه تزریق فوم به ساندویچ پانل چیست؟
دستگاهی که لایه عایق یا هسته (فومهای پلیمری) را به ساندویچ پانلها تزریق میکند.
2- دستگاه تزریق فوم به ساندویچ پانل چگونه کار میکند؟
به طور خلاصه دستگاه تزریق فوم ساندویچ پانل بهصورت زیر عمل میکند:
- آمادهسازی مواد
- تزریق مواد فوم و مواد شیمیایی در فضای بین دو ورق فلزی
- تثبیت فوم و اتصال یکپارچه به ورقهای فلزی
- خشک شدن و پرس در دما و فشار مناسب
- برش و اتمام
3- چطور مناسبترین دستگاه تزریق فوم به ساندویچ پانل را انتخاب کنیم؟
انتخاب دستگاه مناسب بستگی به نیازهای تولید، حجم تولید، نوع مواد و سایر عوامل دارد.