زیر سازی ساندویچ پانل یکی از مراحل مهم نصب است. انواع زیرسازی و فونداسیون موجب می شود سازه ها بر روی شاسی ها نصب شده محکم شده و از خرابی پانل ها جلوگیری کند. در ادامه همراه آریا پانل باشید تا در خصوص زیرسازی ساندویچ پانل+ نکات اجرای فونداسیون انواع پانل صحبت می کنیم.
مزایا | افزایش عمر سازه و کیفیت اجرا |
نکات نصب | حمل و نقل، بررسی آب بندی، برداشتن لایه محافظ، کنترل کیفیت |
انواع | زیرسازی ساندویچ پانل سقفی و دیواری |
هزینه زیرسازی | با توجه نوع ساندویچ پانل، ابعاد پانل، شاسی کشی، مصالح به کار رفته و … |
نحوه زیرسازی ساندویچ پانل به چه صورت است؟
ساندویچ پانل ها قبل از نصب نیاز به زیر سازی دارند که این کار توسط پروفیل های فولادی یا نبشی انجام می شود. نوع ماده مورد استفاده و میزان بار باید توسط نصاب مورد بررسی قرار گیرد. در مرحله زیر سازی، آهن کشی با کمک پروفیل های مختلفی که با اندازه گوناگون وجود دارند انجام شده و سپس پانل ها به صورت افقی و دور سازه بر روی آهن کشی پیچ می شوند.
انواع روشهای زیرسازی ساندویچ پانل
ساندویچ پانل را می توان با دو روش اصلی زیر سازی و نصب نمود. در روش اول مهم ترین بخشی که باید مد نظر داشته باشید گوشه ها و ناودانی ها هستند که برای نصب ساندویچ پانل می توانند مانند یک قاب عمل کنند. لبه داخلی پنل ها به صورت نری و مادگی طراحی می شوند. این نحوه قرار گیری باعث ایجاد درز های باریکی می شود که می توان آن ها را با درزگیر یا پلی اورتان پوشاند.
در روش دوم، اجرای ساندویچ پانل با کمک پیچ های مخفی انجام می شود که می تواند دوام سازه را افزایش دهد. در این روش یکی از ساندویچ پنل ها به زیر سازه پیچ می شود و پس از آن لبه ساندویچ پانل دیگر روی پیچ قرار گرفته و آن را مخفی می کند. این روش علاوه بر افزایش استحکام سازه باعث افزایش زیبایی نیز می شود و در ساخت ویلا های پیش ساخته و سازه های مسکونی مورد استفاده قرار می گیرد.
مزایای زیرسازی ساندویچ پانل
زیرسازی ساندویچ پانل یکی از مراحل بسیار مهم نصب آن است. با انجام یک زیر سازی صحیح می توان استحکام سازه را بالا برد و زیبایی آن را نیز دو چندان کرد. چگونگی انجام زیر سازی باعث افزایش عمر سازه و کیفیت اجرا نیز می شود. یک زیر سازی درست، مقاومت سازه در برابر سرما و گرما را افزایش می دهد و باعث صرفه جویی در مصرف انرژی نیز می شود. بنابراین همان طور که مشاهده کردید زیرسازی ساندویچ پانل یکی از مراحل اساسی در نصب آن است.
نکات مهم برای نصب و اجرای ساندویچ پنل ها
نصب و اجرای ساندویچ پانل ها در ویژگی های آنها بسیار مهم است. در صورتی که نصب به درستی انجام نشود هر چه قدر محصول خریداری شده با کیفیت باشد باز هم نتیجه مطلوب در اختیار شما قرار نخواهد گرفت. در ادامه به برخی از مهم ترین نکاتی که در نصب و اجرای پانل باید مد نظر داشته باشید اشاره خواهیم کرد:
1- نکات مربوط به حمل و نقل
پانل ها را می توان به صورت دستی یا با لیفتراک تخلیه نمود. توصیه می شود برای تخلیه از لیفتراک هایی با عرض دو شاخ قابل تنظیم استفاده کنید. حداقل فاصله دو شاخه باید 2 متر با عرض 150 میلی متر باشد. هنگام تخلیه پانل ها نهایت دقت را به خرج دهید که به ساندویچ پانل ها اسیب وارد نشود.
2- کنترل کیفیت
قبل از نصب ساندویچ پانل ها بررسی کنید که زیر سازی آنها را به خوبی انجام شده است و آیا سازه ای که پانل ساندویچی روی آن ثابت می شود استحکام لازم را دارد یا خیر. توجه کنید حتی کوچک ترین انحراف می تواند منجر به نشتی در اتصالات بین پانل ها شود.
3- برداشتن لایه محافظ
در روی ساندویچ پانل های خریداری شده معمولا یک لایه محافظ قرار دارد. توصیه می شود که لایه محافظ ساندویچ پانل ها را قبل از نصب بردارید. حذف لایه محافظ بعد از نصب پانل توصیه نمی شود.
4- بررسی آب بندی و استحکام سازه
هنگام نصب پانل ها باید همواره استحکام سازه را مورد بررسی قرار دهید و مطمئن شوید که پیچ ها و بست ها به خوبی سازه را نگه داشته اند. در مکان هایی از پانل که اتصال دهنده ای وجود ندارد مانند قسمت های اتصال افقی بین یک پانل و پانل دیگر، برای آب بندی بهتر می توانید از چسب های پلی اورتان استفاده کنید.
زیرسازی ساندویچ پانل سقفی
برای زیر سازی ساندویچ پانل سقفی باید به ساختار سقفی که قصد نصب آن را دارید توجه نموده و فاصله تکیه گاه های اصلی را مورد بررسی قرار دهید. بعد از بررسی سقف، پانل های ساندویچی را می توانید روی پرلین های موجود در سقف قرار دهید و با استفاده از پیچ سرمته گالوانیزه دار به زیر ساز وصل کنید. نکته مهم در زیر سازی ساندویچ پانل سقفی این است که باید در هر متر مربع ساندویچ پانل سقفی از یک پیچ استفاده کنید.
استفاده از پیچ های واشر دار مخصوص، توجه به فاصله قرار گرفتن پانل ها برای بهبود شرایط آب بندی و استفاده از فلاشینگ ها در محل مناسب از جمله مواردی است که می تواند باعث بهبود شرایط زیر سازی و نصب ساندویچ پانل سقفی شود.
زیرسازی ساندویچ پانل دیواری
برای زیر سازی ساندویچ پانل دیواری از پروفیل هایی با ابعاد 90 در 90 یا 80 در 80 استفاده می شود. پروفیل های مذکور در ابتدا آهن کشی شده و سپس ساندویچ پانل دیواری را به صورت افقی دور تا دور سازه بر روی آن قرار می دهند. پس از زیر سازی پانل دیواری، آنها را به یکدیگر متصل کرده و به ستون و پایه پیچ می کنند. برای زیرسازی ساندویچ پانل دیواری باید به چند نکته توجه نمود. اول اینکه شرایط هر پروژه متفاوت است و باید به ویژگی های محل نصب مانند شدت وزش باد در منطقه توجه کنید. همچنین فاصله بین ستون ها و ابعاد و نوع آن نیز باید مد نظر شما باشد.
هزینه زیرسازی ساندویچ پانل چقدر است؟
قیمت زیر سازی ساندویچ پانل به عوامل مختلفی بستگی دارد. به عنوان مثال نوع ساندویچ پانل، متراژ، ساخت شاسی کشی یا آهن کشی، مصالح به کار رفته و … بنابراین همان طور که گفته شد نمی توان قیمت مشخصی برای هزینه زیر سازی ساندویچ پانل مشخص نمود و باید شرایط هر ساختمان به صورت جداگانه مورد بررسی قرار گیرد. جهت استعلام قیمت و هزینه زیرسازی انواع پانل ساندویچی از آریا پانل با شماره 05136228800 در ارتباط باشید.
زیرسازی ساندویچ پانل + نکات اجرای فونداسیون انواع پانل
ساندویچ پانل ها ویژگی های بسیار جذابی دارند که باعث گسترش استفاده از آنها شده است. با این وجود، در کنار کیفیت ساندویچ پنل و مواد مورد استفاده در آن، کیفیت نصب نیز از اهمیت بسیار بالایی بر خوردار است. اگر تمایل دارید تا بتوانید حداکثر بهره وری از مزایای ساندویچ پنل ها را داشته باشید باید در زیرسازی پانل و همچنین نصب آن نهایت دقت را به خرج بدهید. امیدواریم مطالعه این مطلب برای شما مفید بوده باشد.