ورق روغنی یا همان ورق نورد سرد، از قدیمیترین نوع ورقهای فولادی به شمار میرود که ردپای آن در صنایع 100 سال گذشته نیز دیده میشود. این نوع ورقها که ظاهری صاف و یکنواخت دارند و در فرایند نورد سرد به روانساز آغشته میشوند؛ به عنوان ورقهای روغنی به شهرت رسیدهاند.
ورقهای سرد یا روغنی به علت شکلپذیری بالا و مقاومت مناسب در برابر کشش، خواص مکانیکی ویژهای دارند و در صنایع مختلف به کار برده میشوند. انواع این ورق با توجه به عوامل مختلفی دستهبندی شده و با قیمت متفاوتی در بازار به فروش میرسند. در ادامه مقاله آریا پانل تولید کننده انواع ساندویچ پانل به انواع ورق روغنی، مشخصات و کاربردهای آن اشاره شده است.
ورق روغنی چگونه تولید می شود؟
ورقهای روغنی در طی فرایندی به عنوان نورد سرد ساخته میشوند. در ابتدا ورق سیاه را اسید شویی کرده و پولکها و آلایندههای موجود بر روی آنها را از بین میبرند. سپس ورقها در طی چندین مرحله، نوردکاری سرد میشوند. به دلیل استفاده از نورد سرد در این مرحله، ورقهایی با ضخامت بالا به ضخامت کمتری تبدیل میشوند و از کیفیت ظاهری مطلوبی برخوردار هستند. همچنین در ساخت تولید ورق روغنی، از فناوریهای پیشرفته همچون سیالهای هیدرولیکی برای فشرده کردن ورقها استفاده میشود که نه تنها خواص مکانیکی و فیزیکی ورق ساندویچ پانل را همچون استحکام و سختی بالا میبرد، بلکه از هزینه کمتری نسبت به سایر روشها برخوردار است.
انواع ورق روغنی
انواع ورقهای روغنی بر اساس نوع آلیاژی که در آنها به کار میرود همچون درصد کروم، کربن، منگنز، گوگرد و فسفر که در و همچنین نوع فرایند حرارتی که بر روی آنها اعمال میشود؛ در سه نوع معمولی، نیمه کشش و فوق کشش دستهبندی میشوند. البته ورق روغنی، از نظر ابعاد، ضخامت، خصوصیات و کاربردی که ارائه میدهد در مدلهای مختلفی در بازار عرضه میشود و از پرکاربردترین نوع آنها میتوان به ورق ضد سایش و ورق ضد رنگ اشاره کرد. در ادامه به معرفی و خصوصیات انواع ورقهای روغنی پرداخته شده است.
استعلام قیمت انواع ساندویچ پانل ها | 36228800-051
1- ورق روغنی کششی ST12
ورق معمولی روغنی از پرکاربردترین انواع آن در صنایع مختلف به شمار میروند که میتوانند تا 45 درجه خم شوند. ازاینرو به ورقهای کششی شهرت یافتهاند. از بزرگترین مزیت ورق ST12 میتوان به تاریخ انقضای آن اشاره کرد که تا 18 ماه برآورد شده است.
2- ورق روغنی نیمه کشش ST13
ورق روغنی ST13 یا همان ورق نیمه کشش، از خاصیت خمکاری بالایی برخوردار است و میتواند تا 90 درجه خم شود. کاربرد این ورق در سازههای صنعتی و غیرصنعتی، پرسکاری در عمق کم و جوشکاری به چشم میخورد و تاریخ انقضایی حدود 8 ماه دارد.
3- ورق روغنی فوق کشش ST14
از منعطفترین ورقهای روغنی، باید به ورق فوق کششی یا ST14 اشاره کرد که از سایر نمونهها انعطافپذیری بیشتری دارد و میزان خم شدن آن بیش از 90 درجه برآورد شده است. کاربرد این ورق در صنایعی همچون خودروسازی که به پرسکاری عمیق یا خمکاری ویژه نیاز دارند دیده میشود و تاریخ انقضای این محصول، حدود 8 ماه است.
مشخصات فنی ورق روغنی
منظور از خصوصیات فنی ورق روغنی، ابعاد و ضخامت استاندارد آن است. انواع ورقهای روغنی از قطر 0.30 میلیمتر تا 3 میلیمتر تولید میشوند و در عرض استاندارد 100 الی 125 سانتیمتر در بازار وجود دارند. از ابعاد استاندارد این ورق نیز میتوان به ورقهایی با خصوصیات زیر اشاره کرد.
- ورق روغنی 1.1830 میلیمتر
- ورق روغنی 2.2440 میلیمتر
- ورق روغنی 3.3050 میلیمتر
برای به دست آوردن وزن ورقهای روغنی نیز میتوانید از فرمول زیر استفاده کنید.
طول (متر) * عرض (متر) * ضخامت (میلیمتر) * 7.85 = وزن ورق روغنی (کیلوگرم)
ویژگی و مزایای ورق روغنی
با توجه به مواد اولیه و فرایندی که ورقهای روغنی برای تولید طی میکنند؛ ویژگیهای منحصربهفردی به خود میگیرند و مزیت کاربری خود را افزایش میدهند. از جمله مزایای ورق روغنی که استفاده از آن را در صنعت گسترش داده است، میتوان موارد زیر را نام برد.
- مقاومت در برابر فشارهای بسیار بالا
- انعطافپذیری مناسب
- داشتن قابلیت کشسانی
- داشتن کیفیت سطحی بالا
- ابعاد و اندازههای مختلف
- شکل ظاهری مناسب، صیقلی و یکنواخت بودن
- تنوع رنگ
موارد استفاده از ورق روغنی
ورق روغنی با توجه به نوع فرایند حرارتی که بر روی آن اعمال میشود؛ خصوصیات مختلفی را در بر میگیرد. به عنوان مثال با توجه به عملیات حرارتی، مقاومت ورق سیاه که به ورق روغنی تبدیل میشود، میتواند حدود 20 درصد افزایش پیدا کند. به طور کلی مشخصات فنی ورق روغنی کمک میکند تا با توجه به نیاز کاربری خود، انواع آن را تهیه کنید.
به طور مثال در صنایعی که تنها خواص مکانیکی اهمیت دارد و شکل ظاهری ورقها مدنظر نیست؛ بهتر است از ورق سیاه استفاده شود؛ چرا که بسیار مقرونبهصرفهتر به نظر میرسد. در عوض در صنایعی همچون خودروسازی که صاف و صیقلی بودن ورقها اهمیت ویژهای دارد و انعطاف ورق از فاکتورهای مهم به شمار میرود، باید انواع ورقهای روغنی استفاده شود. از رایجترین موارد مصرف ورق روغنی میتوان به صنایع زیر اشاره کرد.
- ساخت مبلمان فلزی
- صنعت خودروسازی
- لوازم برقی و کمدهای خانگی
- ساخت محصولات فولادی ساختمان
- ساخت انواع قفسه
- تولید مخازن فلزی
- تولید پانلهای غیر انعطاف
قیمت ورق روغنی
قیمت ورق روغنی و قیمت ساندویچ پانل به نوع آن، کیفیت، برند سازنده و خصوصیات آن بستگی دارد. هرچه ورق شما از ویژگیهای بیشتری برخوردار باشد و بتواند مقاومت بالایی در برابر فشار از خود نشان دهد، قیمت بیشتری خواهد داشت. شما میتوانید با توجه به نوع مورد استفاده، ابعاد، ضخامت و وزن ورق روغنی، قیمت آن را از جدول قیمت شرکت سازنده پیدا کنید. همچنین توصیه میشود در هنگام خرید با کارشناسان مربوطه نیز مشورت کنید تا خریدی مطمئن داشته باشید.
سفارش و خرید بهترین ساندویچ پانل ایران | 36228800-051
نقش کاربردی ورق روغنی در صنایع
ورق روغنی از کاربردیترین انواع ورقهای فولادی ب حساب میآید که با توجه به خصوصیاتی همچون انعطافپذیری بالا و آستانه تحمل وزن زیاد، در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار میگیرد. این ورق که در انواع مختلف با توجه به خاصیت کشسانی خود تقسیمبندی میشود در ابعاد و اندازه استاندارد زیر نظر شرکتهای سازنده به فروش میرسد و از مزایای ویژهای همچون ظاهر بینقص و یکنواخت و تنوع رنگ بالا برخوردار است. شما میتوانید با توجه به نوع ورق مورد نیاز خود، از شرکتهای سازنده معتبر آن، با توجه به اصالت کالا،آن را در قیمتهای مناسب خریداری کنید.
اطلاعات ورق روغنی | |
---|---|
کاربرد | در ساخت انواع ساندویچ پانل، صنعت خودروسازی، قفسه و رگال، لوازم خانگی و بسیاری از مصنوعات و مصالح ساختمانی |
مزایا ورق روغنی | نیروی مصرفی نورد کاهش مییابد، از سایش و اصطکاک ورق و غلطک میکاهد، رسیدن به ورقی یکنواخت با صافی ایدهآل را راحت میکند. |
ابعاد | ۱۸۳۰×۱ میلیمتر، ۲۴۴۰×۲ میلیمتر، ۳۰۵۰×۳ میلیمتر |
دسته بندی ورق روغنی | ورق معمولی St12، ورق نیمه کششی St13، ورق فوق کشش St14، ورق EK2، ورق QSTE |